Geplaatst op: 11-6-2018
Afbeelding: Intranet-banner-Gorenje
Gorenje Group terrein in Velenje (Sloveniƫ)

Overname Gorenje Group door Hisense Group

Duiven, 11 juni 2018 

Wij zijn bijzonder verheugd u te laten weten, dat Hisense Group het voornemen heeft om onze moedermaatschappij, Gorenje Group over te nemen. Hisense Group is een multinational met een jaaromzet van ruim  EUR 13 miljard en een brutowinst voor belasting van EUR 1 miljard. Hisense is actief in 120 landen met een productportfolio, dat het productenpakket van Gorenje Group complementeert.

Gorenje Group zal voor Hisense de ontwikkelings- en productie-hub voor geheel Europa worden, waaraan ook productie van Hisense apparaten zal worden toegekend. Deze overname zal zorgen voor het optimaler benutten van onze productiefaciliteiten en het verhogen van de operationele efficiëntie. Het hoofdkantoor van Gorenje Group blijft in Velenje (Slovenië), waarbij zowel de ontwikkeling als de productie van de bestaande merken binnen Gorenje Group in Europa blijft, maar nu ondersteund door een van de meest technologisch geavanceerde bedrijven ter wereld.

Tevens heeft Hisense aangegeven dat de merken van Gorenje Group, waaronder ASKO, ATAG, Pelgrim en ETNA onafhankelijk blijven opereren. Deze merken zullen gebruik kunnen maken van de krachtige marketing inspanningen van Hisense (Hisense is o.a. hoofdsponsor WK Voetbal 2018 en Formule 1).

Gorenje Group heeft sterke posities in Benelux, Centraal- en Oost-Europa, Duitsland en Rusland, daarentegen heeft Hisense sterke posities in Azië en Australië. Het samenbrengen van deze twee bedrijven zal een wereldspeler creëren, die in staat is de concurrentie aan te gaan en deze technologisch voor te blijven.

Als Directie van ATAG Benelux, zijn wij ervan overtuigd, dat wij met deze overname door Hisense een stabiele en strategische eigenaar hebben gevonden om onze Benelux groei-ambitie te ondersteunen. Hisense is een partner met wie wij onze kennis en ervaring - op het gebied van zowel R&D Cooking als keukenretail in de Benelux - kunnen delen en wereldwijd kunnen uitnutten. Wij hechten veel waarde aan de samenwerking met u en gaan ervan uit, dat door deze overname wij onze samenwerking nog verder kunnen uitbreiden en gezamenlijk kunnen groeien.

Naar verwachting zal het overnameproces in het derde kwartaal van 2018 volledig zijn afgerond.

Met vriendelijke groet,
ATAG Benelux

J. van Benthem
CEO