Geplaatst op: 9-4-2018

Na 2 GIO erkenningen wint ATAG ook nog eens 3 Red Dot Design Awards in 2018

Duiven, 9 april 2018 – ATAG valt dit jaar met maar liefst drie Red Dot Design awards in de prijzen. Deze prestigieuze internationale Design Awards zijn gewonnen in de categorie keukenapparatuur en keukenaccessoires met drie apparaten uit de ATAG MAGNA-lijn: de inbouw koffiemachine, inbouw koelkast met Durafresh en inbouw vriezer met No Frost. Na eind vorig jaar twee GIO erkenningen en een Special Award for Excellence ontvangen te hebben, bevestigt ATAG hiermee de continue lijn van haar innovatie en expertise op kook- en aanverwant gebied.

De criteria waarop de inzendingen beoordeeld worden zijn een stijlvolle en slimme combinatie van onder andere vormgeving, innovatie, functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid, emotionele inhoud en productcontext.

Drie award winnende producten

MAGNA-koffiemachine (CM4574M)
Voor veel consumenten is een inbouwkoffiemachine de ultieme luxe, onderdeel van hun droomkeuken. De MAGNA-koffiemachine is een prachtige aanvulling op onze lijn van MAGNA-ovens en lades. Net als de andere MAGNA-apparaten bestaat de koffiemachine uit hoogwaardige materialen en kent het een kwalitatieve afwerking en mooie detaillering. De bediening geschiedt door een TFT-touchscreen, met daarin dezelfde vormgeving en hetzelfde kleurgebruik als bij de ovens. Het menu begeleidt de gebruiker eenvoudig naar zijn persoonlijke voorkeur, van latte macchiato tot espresso. Er zijn vele individuele instellingen en de favoriete keuzes zijn makkelijk op te slaan, per gekozen profiel, dat per lid van het huishouden of gast is in te stellen.

MAGNA-inbouw koelkast met Durafresh (KD84178AF)
De afgelopen jaren is er bij ATAG in huis hard gewerkt aan de ontwikkeling van een compleet nieuwe lijn koel­kasten die alles biedt voor de kook- en designliefhebber: optimale conserveringsfunctionaliteiten, een flexibele indeling, gebruik van hoogwaardige materialen, natuurlijke elementen en een heldere verlichting. We hebben hoogwaardige specificaties en een onderscheidend karakter nagestreefd die aansluiten bij onze passie voor kwaliteit.

De koelkasten zijn voorzien van een precieze elektronische temperatuurregeling die aan de hand van het uitgebreide display eenvoudig in te stellen en af te lezen is. De temperatuurregeling wordt ondersteund door het CoolFlow-systeem dat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van koele lucht in de hele koelkast. Hierdoor is er geen temperatuurverschil meer tussen boven en onder in de koelkast. DuraFresh is ontwikkeld om de verschillende voedingsmiddelengroepen langer vers te houden. Het klimaat in de DuraFresh-lades is te regelen op vier verschillende niveaus, afhankelijk van de inhoud. De bovenste lade heeft een relatief droog klimaat, geschikt voor vlees, vis en zuivel. De onderste lades hebben een hogere luchtvochtigheid die automatisch gereguleerd wordt door een membraan. Ideaal voor groente en fruit. Door deze klimaatzones blijven de vitaminen, mineralen en smaak van voedingsmiddelen tot wel 3x langer behouden dan normaal.

MAGNA – inbouw vriezer met No Frost (KD84178CD)
Het ATAG No Frost systeem in de inbouw vriezer voorkomt de vorming van ijskristallen op producten. Daarnaast schuiven de vrieslades makkelijker in en uit dankzij de telescoopgeleiding.

 

Red Dot Design Award
In deze editie hebben internationale deskundigen ruim vijfduizend inzendingen uit 59 landen beoordeeld. De jury bestond uit 40 zeer ervaren mensen van over de hele wereld. De uitreiking van de Awards zal plaatsvinden in het Aalto-theater in Essen, op maandag 9 juli a.s., waarna de winnende producten zowel online als in het Red Dot Museum in Essen – een walhalla voor designliefhebbers – zullen worden getoond.

www.atag.nl
www.red-dot.de