Geplaatst op: 31-3-2016

ATAG wint 3 Red Dot Design Awards

Prijs voor combi-stoomoven, oven magnetron en wandafzuigkap

ATAG scoort met design: dit jaar wint deze producent uit Duiven maar liefst drie Red Dot Design Awards. Deze prestigieuze internationale awards voor productdesign in de categorie Keukenapparatuur zijn toegekend aan een combi-stoomoven, een oven met geïntegreerde magnetron en een wandafzuigkap. Hiermee laat ATAG zien dat haar keukenapparatuur niet alleen functioneel is, maar ook mooi, praktisch, duurzaam en innovatief.

De prijzen zijn toegekend door een 41-hoofdige jury, bestaande uit onafhankelijke ontwerpers, designprofessoren en journalisten. De juryleden hadden de taak om het recordaantal van 5.214 producten uit 57 landen te beoordelen op onder meer vormgeving, innovatie, functionaliteit, ergonomie en duurzaamheid.
De winnende combi-stoomoven en de oven magnetron zijn ontwikkeld in samenwerking met ontwerpbureau VanBerlo in Eindhoven. De wandafzuigkap ontwierp ATAG samen met Waacs in Rotterdam. Vincent Hofstee, Senior Product Manager bij ATAG: “Samen met deze partijen hebben we een uniek handschrift gecreëerd, waarmee we onderscheidende producten van hoge kwaliteit op de markt weten te zetten. De gewonnen awards zijn opnieuw een bewijs van de kwaliteit die deze langdurige samenwerking oplevert.”

Combi-stoomoven en oven magnetron
De winnende combi-stoomoven CS6592D en oven magnetron CX4592D zijn beide afkomstig uit de nieuwe ATAG Matrix-lijn. Deze omvat de meest geavanceerde keuken-inbouwapparatuur van dit moment en stelt toegankelijkheid en gebruiksgemak centraal.

Het in het frame geïntegreerde bedieningspaneel geeft het geheel een solide, robuust karakter. Worden de ovens ingebouwd, dan sluiten ze naadloos aan op de keukenombouw. Bovendien passen ze – dankzij het uitgebalanceerde, symmetrische front – goed in een serie van verticaal of horizontaal uitgelijnde ovens.

Gebruiksonderzoek was de basis voor het ontwerp van de intuïtieve bediening met kleurendisplay. De draaiknoppen geven directe toegang tot alle hoofdfuncties en vormen tevens een tactiel element.  

De grafietzwarte kleur van deze ovens is een mooi alternatief voor het geijkte RVS.

Het spel van het zachte Grafietzwart met het diepzwart van het deurglas wordt gehighlight door de metalen accenten van handgreep en draaiknoppen.

Dankzij de ruime inhoud van de combi-stoomoven kunnen tot drie gerechten tegelijkertijd bereid worden. De professionele stoomfunctie maakt de oven ook geschikt om gerechten te regenereren, ontdooien en stomen. De multifunctionele oven met geïntegreerde magnetron kan gerechten ontdooien en (opnieuw) verhitten met als ultieme kwaliteit dat diverse ovengerechten twee keer zo snel klaar zijn als in een traditionele oven.

Wandafzuigkap ‘Evolve’
De wandafzuigkap WS9011EVM ‘Evolve’ zet een nieuwe standaard op het gebied van performance en energiebesparing, dankzij een nieuwe manier van het scheiden van water, olie en vet van de opgevangen kookdamp.
Het systeem heeft geen aparte filters maar een unieke combinatie van motor en ventilator waarmee een efficiëntie van 96% olie- en vetscheiding wordt gehaald door het centrifugaal principe.   

De motor heeft een energielabel A++ en maakt tweemaal minder geluid dan vergelijkbare afzuigkappen. De energiebesparing is zelfs nog groter als een koolstoffilter met 97% geurreductie wordt toegepast: op die manier gaat er geen warme lucht naar buiten. Dit is vol in de trend van hedendaags duurzaam bouwen. De Evolve is de ideale oplossing voor recirculatie.

De honingraatstructuur van de instroomopening voorkomt dat condensdruppels naar beneden vallen. Het display laat zien wanneer het filter verzadigd is en gereinigd moet worden. Reinigen kan gewoon in de vaatwasser.
Wandafzuigkap ‘Evolve’ komt medio 2016 op de markt.

www.atag.nl
www.vanberlo.nl
www.waacs.nl

Afbeelding: Reddot_2016_CS6592D _CX4592D_WS9011EVM