Geplaatst op: 24-11-2014
Afbeelding: persbericht-CertiMark

ATAG Nederland verkrijgt een 5-sterren Certimark Garantiekeurmerk

Breda, 20-11-2014 ATAG Nederland, vooraanstaand leverancier van keukenapparatuur, heeft vandaag als eerste fabrikant in Nederland een 5-sterren Certimark Garantiekeurmerk verkregen. Wie keukenapparatuur van ATAG, Pelgrim of ETNA koopt, kan rekenen op een garantieservice van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Certimark, hét garantie-instituut van Nederland, heeft het garantievoorwaardendocument en de serviceorganisatie van ATAG objectief beoordeeld met een 5-sterren garantieklasse.

Certimark beoordeelt op een onafhankelijke manier in hoeverre de garantieservice van fabrikanten en detaillisten voldoet aan de wettelijke bepalingen in het consumentenrecht én aan de verwachtingen van de consument. Samen met Tilburg University heeft zij een algoritme ontwikkeld, dat garantie meetbaar maakt aan de hand van een aantal garantie-indicatoren. Is de garantie heel erg goed, dan krijgt een product vijf sterren. Zijn de garantievoorwaarden en -service op een product zeer matig, dan wordt er één ster toegekend. ATAG Nederland heeft, na het succesvol afronden van de Certimark garantie-audit, de maximale score behaald.

Erkenning van goed garantiebeleid
Ruud Meijer, servicemanager van ATAG Nederland, is blij met het behaalde resultaat. “Het is een erkenning van het jarenlang serieus nemen van onze klanten. Ons garantiebeleid is erop geënt dat er niet alleen kwalitatief goede producten worden geleverd, maar ook een uitstekende garantieservice. De verkoop houdt niet op na de aankoop van een product. De klant staat bij ons echt centraal. We hebben natuurlijk ook een goede naam hoog te houden in de markt. Het Certimark Garantiekeurmerk bevestigt dat ATAG Nederland meer doet, dan alleen het leveren van keukenapparatuur. Het Contact Center, de plaats waar voor onze drie merken ATAG, Pelgrim en ETNA alle telefoontjes en e-mails van consumenten en keukenvakzaken binnenkomen, vormt het middelpunt van onze organisatie. De kwaliteit van alle klantcontactafhandelingen bepaalt uiteindelijk hoe tevreden onze klanten zijn´.

Toename consumentenvertrouwen
De behoefte aan zekerheid over de kwaliteit van de geleverde garantieservice neemt toe. Consumenten komen bij het claimen van een gratis garantie regelmatig voor verrassingen te staan: bijkomende voorrij- of arbeidskosten, geen leenproduct beschikbaar, geen service aan huis en accessoires die zijn uitgesloten van garantie. ATAG Nederland geeft met het Certimark Garantiekeurmerk de kwaliteit en betrouwbaarheid van haar garantiedesign aan. Een goed garantiekeurmerk verkleint de risicoperceptie van consumenten in het aankoopproces. Zeker in moeilijke economische tijden is dat belangrijk.

Over Certimark
Certimark is hét garantie-instituut van Nederland en streeft naar een zo transparant mogelijke markt op het gebied van garanties. Het Certimark Garantiekeurmerk staat voor een onafhankelijke beoordeling van geboden garanties op onder andere consumentenelektronica. Certimark staat objectief en onpartijdig tussen de consument en fabrikant/detaillist in. Het instituut treedt niet actief op als tussenpersoon, maar neemt een informerende rol aan. De in Breda gevestigde organisatie is opgericht in 2013 en bestaat uit 10 werknemers. Ga voor meer informatie naar www.certimark.nl.