Geplaatst op: 3-11-2017
Afbeelding: Gio Engels 2017 Kleur

ATAG genomineerd voor erkenning Goed Industrieel Ontwerp

Van 21 oktober tot 29 oktober was in Eindhoven de Dutch Design Week. Een week waarin het gaat om design en innovatie in de breedste zin van het woord. Ooit kleinschalig begonnen, inmiddels uitgegroeid tot een zeer bekend event met heel veel bezoekers. Mensen uit de hele wereld komen naar Eindhoven, dit jaar in totaal naar schatting zo’n 400.000 mensen.

Een mooie quote is de volgende: ‘als Milaan het verkoopkantoor van design is, dan is Eindhoven de R&D afdeling!’. Waarmee gezegd wordt dat er een ongelooflijke hoeveelheid initiatieven is in Nederland om met design thinking betere producten en diensten te maken, wat ook steeds bekender wordt in de wereld. Zoals gezegd heel breed, met ook vele initiatieven om hedendaagse maatschappelijke problemen concreet aan te pakken. En op een creatieve manier bij te dragen aan duurzaamheid.

Het event is verspreid over vele locaties, die veelal een link hebben met Eindhovens industriële heden en verleden.

Wat ontzettende leuk is, is dat ATAG ook vertegenwoordigd was op één van de belangrijkste locaties!

In het zogenaamde Klokgebouw op Strijp-S (op een groot oud Philips terrein met prachtige industrieel erfgoed) is er heel veel design te zien, waaronder de tentoonstelling van Goed Industrieel Ontwerp. ATAG maakt deel uit van deze tentoonstelling met de connected combistoomoven en de nieuwe premium koelkast, die dit jaar genomineerd zijn voor de GIO.

Onze producten trokken veel bekijks en op deze locatie komen deze week maar liefst 80.000 mensen op bezoek! Bij de toestellen worden de Connect Life en koelen-video’s afgespeeld. Bezoekers kunnen een QR code scannen, waarmee je op een website meer info vindt.

Het leuke van deze tentoonstelling is dat het gaat om goed industrieel ontwerp van Nederlandse bodem. In dezelfde tentoonstelling is bijv. kantoormeubilair van Ahrend te vinden of de nieuwste fietsen van Gazelle en Batavus. We verkeren in goed gezelschap dus en mede daarom is het een populair onderdeel van de tentoonstelling in het Klokgebouw.

Trouwens, op deze locatie is ATAG nog een keer aanwezig: als je het terrein op komt rijden, zie je meteen op een prominente plek De Kookfabriek, vestiging Eindhoven, waar duidelijk bij staat: powered by ATAG.

Als men in de gelegenheid is, zeker overwegen de Dutch Design Week met een bezoek te vereren! Bezoek dan in ieder geval het Klokgebouw op Strijp-S. De andere niet te missen locatie is De Witte Dame, waar de studenten van de Design Academy hun werk tonen op de inmiddels wereldberoemde Graduation show.

NB: na de Dutch Design Week zal de GIO tentoonstelling worden overgebracht naar het Cube Designmuseum in Kerkrade, waar de tentoonstelling twee maanden te zien zal zijn.

http://www.ddw.nl/

https://www.kookfabriek.nl/locaties/eindhoven

Voor een beeldimpressie zie hier, fotografie Bart van Overbeeke