Geplaatst op: 1-6-2017
Afbeelding: ASKO_0094

ATAG Benelux verwelkomt vierde merk ASKO

ATAG Benelux voegt een nieuw merk toe aan de portefeuille. Vanaf 1 juni verzorgen wij de distributie van de wasmachines en -drogers van ASKO in de Benelux. Dit gebeurt naast de keukenapparatuurmerken ATAG, Pelgrim en ETNA, vanuit het hoofdkantoor in Duiven.

Het vooraanstaande Scandinavische merk ASKO is ontstaan in 1950, toen een Zweedse boer een unieke wasmachine bouwde voor zijn moeder: sterk, betrouwbaar, energiezuinig, efficiënt en milieuvriendelijk. Deze kenmerken gelden nog steeds voor de collectie wasmachines, wasdrogers en vaatwassers van nu. ASKO-producten worden getekend en ontworpen door de R&D-afdeling in het Zweedse Lidkoping. Maar het merk is inmiddels onderdeel van de Sloveense Gorenje Group, waar ook ATAG Benelux onder valt. Gorenje is marktleider op het gebied van huishoudelijke apparatuur en heeft ASKO als 'premium brand'.

Prijswinnend design
Bij ASKO geldt de hoogste standaard in design, kwaliteit en functie. Het merk heeft dan ook diverse prestigieuze prijzen gewonnen, zoals de Red Dot Award 2017 Best of the Best voor de minimalistische en elegante Pro Home Laundry lijn; professionele was- en droogapparatuur voor thuis. De innovatieve en fluisterstille wasmachines zijn onder meer voorzien van een allergieprogramma en de drogers hebben onder meer stoomprogramma’s voor snelle kreukverwijdering, speciale bladen voor een kortere droogtijd en een apart programma voor sportkleding. ATAG Nederland start vanaf 1 juni met de distributie van het huidige assortiment en introduceert de nieuwe Pro Home Laundry lijn tijdens haar Huisshow in oktober 2017.