Geplaatst op: 18-3-2013
Afbeelding: RED-DOT-2012

ATAG wint 3 Red Dot Design Awards in 2013

 

Bij ATAG gaan design en functionaliteit hand in hand

Duiven, 10 maart 2013 – Wederom valt ATAG dit jaar in de prijzen met maar liefst drie (3) Red Dot Design Awards.  Deze prestigieuze internationale Design Awards zijn gewonnen in de categorie Keukenapparatauur met de ATAG Magna Puzzelo ‘Fusion Volcano’ wokbrander, type HG3171MBA, ATAG Magna gaskookplaat met ‘Fusion Volcano’ wokbrander, type HG8411MBA en de ATAG inductiekookplaat met matzwarte glasplaat, type HI9272SV. Hiermee bevestigt ATAG de continue lijn van haar innovatie en haar expertise op kook- en aanverwant gebied. 

De criteria waarop de inzendingen beoordeeld worden zijn niet alleen vormgeving, maar ook: innovatie, functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid, product-context, symbolische en emotionele inhoud, zelf-verklarend en ecologisch verantwoord.

De HG3171MBA modulaire gaskookplaat is een van de nieuwste producten in de ATAG Magna serie. Het beschikt over de unieke, zeer innovatieve ‘Fusion Volcano’ wokbrander. Met de ontwikkeling van deze brander heeft ATAG de echte Oosterse professionele wokbrander omgezet in een consumentenproduct voor de thuiskok. De kern van de brander, de vulkaan, maakt geconcentreerde warmte in het midden van de pan door middel van een speciaal ontworpen gedraaid vlampatroon. De vlam is direct gericht op de pan en dus veel efficiënter dan een brede vlam. De besparing op het gasverbruik is tot 50% in vergelijking met een conventionele wokbrander, waar veel warmte verloren gaat langs de pan.

De brander heeft nog twee functies die veelzijdig ingezet kunnen worden: je kunt vanuit de binnenvlam schakelen naar een buitenvlam die bijzonder geschikt is voor grote pannen met een platte bodem. De buitenvlam heeft een vermogen van 6.0 kW, de binnenvlam heeft een sudderstand van slechts 0.2 kW, voor bijvoorbeeld het smelten van chocolade.

De HG8411MBA gaskookplaat is ook één van de nieuwste producten in de ATAG Magna serie.

De configuratie van de vier gasbranders op deze 80 cm brede kookplaat, waarbij de wokbrander aan de linkerkant is gepositioneerd, geeft hierdoor maximale ruimte voor verschillende pannen. Ook deze gaskookplaat beschikt over de unieke, innovatieve ‘Fusion Volcano’ wokbrander.

Het keramische glas van de HI9272SV inductiekookplaat is uitgevoerd met een unieke nieuwe matzwarte afwerking van emaille-bedrukking. Het is zeer krasbestendig en ook makkelijker schoon te maken zonder dat daarbij zichtbare sporen van schoonmaakmiddelen achterblijven. De toegepaste Iris Slider Control bestaat uit een slider pad in een cirkelvorm, die intuïtief de gebruikersroutine van een conventionele draaiknop in touch control bediening vertaalt.

Red Dot Design Award
Deze editie hebben 1.865 bedrijven uit 54 landen 4.662 inzendingen verzorgd. De jury bestond uit 37 zeer ervaren mensen, uit Duitsland, Nederland, België,  Frankrijk, Italië, UK, USA, Korea, Japan, Scandinavië etc. De uitreiking van de Awards zal plaats vinden in het Aalto-theater in Essen, op maandag, 1 juli a.s. waarna de winnende producten zowel in online als in het Red Dot Design Museum in Essen – een walhalla voor designliefhebbers - zullen worden getoond.