Historie

ATAG Benelux, een rijke historie

De drie merken combineren een rijke historie, waarbij innovatie voorop staat. ETNA, ons oudste merk, bestaat zelfs al meer dan 155 jaar! Aardig detail: ETNA begon - net als Pelgrim 95 jaar geleden - met gietijzeren kachels en pannen. Destijds kookten we immers nog op kachels. ATAG werd in 1948 opgericht door de heer A. Tijdink en de heer A. van Goor. De naam ATAG is ontstaan uit de initialen van de beide oprichters. Na enkele maanden trok de heer Van Goor zich terug. De heer Tijdink ging alleen verder. In een schuurtje achter zijn huis werden de eerste 2-vlams gaskomforen geproduceerd.

In het jaar 2000 besloten ETNA, ATAG en Pelgrim de handen ineen te slaan en verder te gaan als ATAG Nederland B.V. Dankzij de verdiende, goede naam van de drie A-merken, het zeer complete productenpalet en het innovatieve dienstenpakket, speelt de organisatie een bijzonder grote rol in de keukenbranche. In thuishaven Duiven (bij Arnhem) werken 375 medewerkers gepassioneerd samen aan een gezamenlijke strategie: innovaties doorvoeren in nieuwe ontwerpen en klantgerichte dienstverlening aanbieden.

ATAG en Gorenje, een goede combinatie van kennis

In 2008 is ATAG samengegaan met het Sloveense bedrijf Gorenje. Gorenje is een grote beursgenoteerde producent van met name groot huishoudelijke producten met het hoofdkantoor in Velenje, Slovenië.
Beide bedrijven vullen elkaar goed aan: ATAG is specialist in gaskookplaten en Gorenje heeft veel specialistische kennis in huis van met name ovens en koelen.